Beauty Blender är en svamp som används för att applicera flytande smink. Tårformen möjliggör en jämn fördelning av produkten över hela ansiktet. Var kommer Beauty Blender från, vilka egenskaper, användningar och typer är det för dem? Hur använder man den, tvättar och väljer den ursprungliga?

Beauty Blender – vad är det och var kommer det ifrån?

Beauty Blender har uppfunnits och patenterats av Hollywood makeup artist Rea Ann 2002. Den rosa tårformade svampen som är utformad för sminkappliceringen blev snabbt en hit. Numera används den inte bara av kända makeupkonstnärer utan även av kvinnor över hela världen. Beauty Blender kan kännas igen på den unika formen av en tår. Tack vare det faktum att den saknar skarpa kanter, underlättar det även applicering av smink. Som ett resultat är det inga streck, fläckar, missfärgningar och fina linjer är mindre synliga.

Beauty Blender – egenskaper och användning

Beauty Blender är en mjuk och elastisk porös svamp. Tack vare strukturen som liknar en bikaka, behåller den vatten effektivt. Om den blir våt före användning absorberar den endast kosmetikan i minimal utsträckning. Beauty Blender innehåller inte latex och är luktfri och hypoallergen. Den måste tvättas regelbundet.

Ursprungligen skulle Beauty Blender fungera som en svamp för att endast tillämpa en foundation. Men med tiden har användningen utvidgats och nu innefattar det applicering av en blusher i form av en kräm, en concealer och till och med en ansiktskräm.

Beauty Blender – typer

Den ursprungliga Beauty Blender mäter 5,5 cm gånger 3,5 cm, väger 4 g och har en rosa färg. Med tiden började svamparna visas i många andra storlekar, former, färger och ändamål. Numera finns det många olika typer av kosmetika i de olika typerna, här är de:

  • Beauty Blusher – En mindre version av Beauty Blender utformad för applicering av en blusher i form av en kräm eller ett pulver. Den grå färgen gör det lättare att matcha och blanda nyanser.
  • Beauty Blender mikro och mini – miniature Beauty Blender distribuerar kosmetika med ännu högre precision, särskilt i sådana delar av ansiktet som hörn av ögon, ögonlock eller runt näsan. Det möjliggör mer exakt konturering och ljusning av ansiktsfunktioner.
  • White Beauty Blender används för att applicera färglösa preparat, som krämer och serum.
  • Black Beauty Blender har utformats för applicering för självhushållare.
  • Blotterazzi sponge syftar till att samla överskott av talg. Det uppdaterar smink och bryter inte mot det. Det har fördelen över blotting av papper att den klibbar huden med hela dess yta, tack vare vilken det absorberar talg jämnt och smälter inte av sminken, medan de senare bara samlar dem från de ställen där de pressas.

Beauty Blender – hur använder man den?

För att kunna använda Beauty Blender måste du dämpa det med rinnande vatten och pressa ut överflödigt vatten med en pappershandduk. När svampen är klar, lägg den i sminkprodukten och överför den till ditt ansikte. Tryck försiktigt fast det på ditt ansikte och fortsätt att tappa runt den. Torka inte svampen över ansiktet, bara studsa det för att försiktigt applicera eller tryck sminken i huden för en perfekt finish. Den större delen av applikatorn kommer att vara lämplig för större områden, såsom pannan och kinderna, medan du använder den spetsiga kanten, kommer du att applicera sminken till mindre områden, till exempel runt ögonen och näsan.

Hur hittar man den ursprungliga Beauty Blender?

Varje gång en produkt blir en populär hit kommer antalet förfalskningar att växa. Detsamma gäller för Beauty Blender. Tyvärr blir det svårare att avgöra om produkten är riktig på grund av den vilseledande och falska informationen som anges på etiketten hos de flesta applikatorer. Trots att vi utsätts för hotet att köpa en falsk produkt överallt, verkar det som att online inköp är den mest riskabla lösningen. Vad du bör ta hänsyn till i så fall är det överraskande låga priset, även om det också kan vara vilseledande; tillverkare ökar priset på falska kopior för att inte avskräcka potentiella kunder från att köpa dem. Den ursprungliga Beauty Blender är extremt mjuk, den har färre porer än den förfalskade och är lättare att absorbera vatten, och som ett resultat ökar det sin storlek och blir mer fjädrande. Dessutom är det omöjligt att placera det i upprätt läge på grund av den rundade formen.

Hur tvättar man Beauty Blender?

Beauty Blender måste tvättas före varje användning eller efter varje applicering: producenten garanterar att detta kommer att hjälpa till att upprätthålla det i perfekt form i upp till 4 månader! Det är värt att tvätta det med den särskilda tvålen och speciell vätska, men du kan fortsätta med en vanlig tvål eller ett schampo. När det är noggrant rengjort, lägg det åt sidan och låt det lufttorka – se till att platsen är luftig, borta från värme och fri från fukt och solljus. Underlåtenhet att uppfylla dessa villkor påverkar produktens hållbarhet negativt.

Skönhetsblandare förlorar sin intensiva färg med varje användning. Detta är ett naturfenomen och är inte föremål för klagomål.