Det finns dagar när du inte känner för att överbelasta ditt ansikte med alltför många sminkprodukter. Faktum är att du vill se ut som om du inte har något smink alls. Då ser du dessa små fläckar… ohälsosam hud… mörk under ögonkretsen… Det visar sig att du inte behöver en full makeup eller många färgade produkter att se strålande, fräsch och fantastisk. Några enkla drag och snygga trick kommer att fungera för att förbättra din skönhet och ge dig ett helt naturligt utseende. På vilket sätt? Välkommen till subtiliteten.

Smink som inte existerar

Hemligheten med subtil sminkning ligger i att kamouflera alla imperfektioner och förbättra skönheten i huden, samtidigt som sminket blir nästan osynligt. Om du inte vill ha en djärv look, fungerar denna metod för dig.

Det är extremt lätt att applicera och dessutom – tar lite tid. Du behöver inte många kosmetika; hemligheten ligger i rätt val. Hur applicerar man smink som ser ut som det inte är där?

Vad behöver du för att använda denna metod?

  1. Liquid concealer
  2. Make-up primer
  3. BB eller CC-kräm (du kan hoppa över detta om du inte vill ha foundationprodukter)
  4. Ögonbrynsmascara
  5. Ögonfransmascara
  6. Genomskinligt löst pulver (bambu, ris eller mineral)
  7. En subtil blush

Naturlig make-up steg för steg

1. Rengör ansiktet med en gel, skum eller micellärt vatten, torka av det med en toner som respekterar din hudtyp.

2. Applicera en sminkprimer i ansiktshuden. Om din hud tenderar att bli fet – välj en mattifieringsfoundation. Om det är torrt eller trött – välj en lysande primer. Du måste vara försiktig så att du inte applicerar för mycket eftersom produkten kommer att lösa sig i hudkropparna vilket ger en onaturlig effekt. En ärtstorlek fungerar för att täcka hela ansiktet. Tryck noggrant på primern med fingertopparna.

3. Om det är mörkt under ögonkretsen eller puffiga ögon är dina vanliga problem – välj en concealer. Eftersom din makeup ska vara subtil är konsistensen nyckeln till framgång: den ska vara jämn, lite vattnig och idealiskt anpassad till hudtonen. Flytande concealers är gjorda för detta. Sprid concealeren över ögonhuden och tryck in med fingertopparna för en sömlös effekt.

4. Om din hud har massor av fläckar, pigmentfläckar, finnar eller öppna porer – prova en BB eller CC-kräm som lägger till frisk hudfärg, kamouflagefel och håller huden frisk. Många kvinnor använder endast sådana produkter till ”strategiska” ansiktsdelar, t.ex. näsa, panna och haka.

5. För en satinliknande matthet, friskhet och sömlös hudton – använd ett löst pulver. Transparenta vita pulver, t.ex. bambu eller rispulver skärs ut utan sminkstillverkning. Om du är i high-end kosmetika – plocka ett mineralpulver som maskerar och mattar, vilket garanterar högkvalitativ hudvård.

6. Ögonbrynen utgör ramen för ditt ansikte så de kan förbättras försiktigt. Du behöver inte definiera dem med en penna eller pomade om du inte känner för det eller du är pressad för tiden. Ett slag av en mascara i lämplig färg kommer att fungera. På så sätt ger du ditt ansikte karaktär och livar upp dina ögon. Om du har applicerat för mycket av en mascara – ta bort överskottet med en ren ögonbrynskam.

7. Applicera en mascara – om du har rätt hud och hår – prova en brun mascara – detta ger dig en mycket delikat, subtil effekt. Kvinnor som har mörkt hår, ögonfransar och ögonbryn ska välja en svart mascara – helst den som skiljer och utformar fransar, vilket ger ett gott, naturligt resultat. Mascaror med silikonplattor är gjorda för detta, med korrekt formad och ordnad borste.

8. För att göra ansiktet fräscht och undvika den tårtliknande effekten efter applicering av ett löst pulver – klistra försiktigt lite blusher på kinderna som ger ett ungdomligt och vilat utseende.

Om du känner för det – välj en läppglans i en neutral nyans. Ändå är ett vanligt skyddande läppbalsam perfekt för ingen smink smink. Denna typ av smink är skuren ut för varma sommardagar. Ditt ansikte håller färskt, grunden dricker inte av.