Naturliga oljor är oersättliga skönhetsprodukter. De kan användas på flera sätt – som substitut till kända kosmetikaprodukter eller som ingrediens i helt unika behandlingar. Det finns flera alternativ, så skaffa din egen olja nu!

Vilka oljor är bäst för nybörjare? Det finns över hundra oljor som används i skönhetssyften, men du behöver inte välja de mest exotiska. Välj till en början de populäraste oljorna för kropp, ansikte och hår med flest användningsområden. Här kommer de.

ARGANOLJA

Den bästa skönhetsoljan, även kallad Marockos flytande guld.

Arganolja extraheras från nötterna i arganträd som bara växer i Marocko. Därför måste all olja produceras där. Om oljan är kallpressad och oraffinerad är den också full av EFA (fettsyror), vitaminer (bland annat vitamin E) och fytosteroler.

Vad är arganoljan berömd för? Dess reparerande, stärkande och skyddande effekter. Den är ett naturligt skydd mot UV-strålar och skyddar håret mot värmeskador. Den ger lyster, elasticitet och lenhet. Den är perfekt att använda på hår, naglar och ansiktshud. Arganoljan är definitivt den mest mångsidiga oljan.

KOKOSOLJA

Den har flyttat från köket till badrummet och funnit ett nytt hem där.

Kokosolja är gott i maten men vi kan också använda dess näringsgivande egenskaper genom att använda den på hår och hud. Detta är en av få oljor som är gedigen i rumstemperatur: om du handlar flytande kokosolja är den förmodligen inte kallpressad och oraffinerad.

Vilka fördelar ger oljan? Kokosolja av hög kvalitet koncentrerar på att ge fukt: den återfuktar inte men förhindrar att hud och hår torkar ut på ett galant sätt. Dessutom gör den håret lent, glänsande, elastiskt och skyddar hårtopparna från att klyvas. Den fungerar bra som kroppslotion, läppbalsam eller som ett naturligt hårbalsam. Kokosolja är superpopulärt bland personer med krylligt och lockigt hår.

SÖTMANDELOLJA

Alla mammors favoritolja för skydd och anti-aging.

Alla kan bokstavligen välja mandelolja eftersom den är så lätt, näringsrik och universell. Den extraheras från sötmandel och den bästa oljan är kallpressad och oraffinerad. En mandelolja av hög kvalitet har en nötig doft och absorberas direkt.

Varför är detta mammors favorit? För att den kan användas utan problem under graviditeten, och det är verkligen värt det eftersom mandelolja ökar elasticitet och föryngrar huden, vilket förhindrar bristningar. Den är även lämplig för känslig bebishud. Förutom detta är oljan ett bra val för ansiktshud och en av de mest populära oljorna för hår med medium porositet – vilket är en väldigt vanlig hårtyp.