Hur gör man få att få snygga och långa ögonfransar? Det finns mycket att göra. Men vad gör man specifikt? Det kommer här! Lär dig 5 regler som hjälper dig att få de där vackra, friska och fylliga ögonfransarna som du alltid velat ha.

1. VÄLJ BRA MASCARA

Idag känner alla till att det viktigaste med varje skönhetsprodukt är formulan. Så om du vill ha snygga fransar måste du undersöka vad det är du täcker dem med. Det finns oändligt med mascaraprodukter på marknaden. Bland alla dessa bör du fiska upp de som består av kvalitetsingredienser. Dessa typer av mascaror markerar fransarna snyggt och gör dem både längre och fyller dem med näring. Det finns också mascara som ger längre fransar. Dessa mascaror erbjuder en hög nivå av vård av fransarna eftersom de består av annat än de vanliga nylon-ämnena, exempelvis arginin och pantenol, och i stället för syntetiska pigment innehåller de naturliga.

2. HÅLL DIG BORTA FRÅN ÖGONFRANSBÖJARE OCH LÖSFRANSAR

Ögonfransböjaren lyfter ögonfransen på en sekund, men skadar också fransarna precis lika fort. Ögonfransböjare är inte säkra att använda heller. Hur många gånger har du bränt dig själv med detta verktyg? Verktyget kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner och skador som har svårt att läka.

Ögonfransförlängningar ger givetvis snygga, dramatiska effekter på bara några ögonblick. Men tyvärr är inte denna metod heller särskilt nyttig för ögonfransarna eftersom förlängningarna innehåller lim: för det första är det en syntetisk substans, för det andra kan du få allergiska reaktioner och för det tredje torkar limmet ut ögonfransarna och skadar dem när du tar av förlängningarna.

Därför borde du för dina ögonfransars skull lägga ned användning av ögonfransförlängningar och fransböjare.

3. GNUGGA INTE FRANSARNA

Har du någonsin räknat hur många gånger du gnuggar ögonen om dagen? Detta innebär flera situationer när du försvagar och till och med kan råka dra ut några fransar. Ansträng dig därför för att försöka att inte gnugga och dra i ögonfransarna och hålla händerna borta från ansiktet. Försök heller inte att gnugga ögonfransarna när du tar bort smink. Om du gör detta med kraft, kan du skada både ögonfransarna och folliklarna. Dessutom – om man drar i ögonhuden för ofta ökar man uppkomsten av kråksparkar.

4. ANVÄND BRA SMINKBORTTAGNING

Förutom att använda sig av en bra och säker teknik för sminkborttagning, finns det mer att tänka på om man vill ha läckra ögonfransar. Det är också viktigt vilka produkter man använder för att avlägsna mascaran. Därför bör din nästa sminkborttagningsprodukt ha två egenskaper: den bör skydda dina fransar och göra dem starkare. För att uppnå dessa effekter måste produkten innehålla potenta växtextrakt. Alltså, nästa gång du handlar sminkborttagare, försök att hitta en produkt som innehåller extrakt av blåklint, är hypoallergen och fri från parabener och silikoner. Det är bäst om produkten består av lindrande aloe eller termiskt vatten.

5. ANVÄND ÖGONFRANSSERUM

Ögonfransserum är en kosmetika som liknar en eyeliner – en liten borste i en liten flaska. Appliceringen är också väldigt lik sättet man använder eyeliner på – man drar borsten längsmed ögonfransarnas rötter och ritar en osynlig linje (produkten är färglös). Man behöver inte använda det mer än en gång om dagen. Du får dina önskade resultat om du regelbundet använder ögonfransserum innan läggdags. Ögonfransserumet penetrerar huden och når folliklarna och förlänger fransarnas tillväxtfas. Denna innebär att fransarna får mer tid att regenerera, bli snyggare och friskare. Ögonfransserum kan ge 3 gånger så tjocka och 2 gånger så långa ögonfransar som är 100% friska och strarka. Ögonfransserumen är lättanvända och fungerar för olika typer av fransar. Detta är en produkt som tagit skönhetsindustrin med storm. Har du redan ett favoritserum för ögonfransarna? Kolla in recensioner och bäst-i-test för att hitta och välja rätt.