Det är dags att sammanställa allt du kan om hår och dess behov. Alla hår kräver inte alla slags behandlingar, och all slags styling är inte förbjuden. Nanoils håroljor för hår med låg, mellanhög och hög porositet kastar ljus över det mysterium som hårvård utgör. Två steg är allt som krävs för att du ska nå möjligheten att förälska dig i ditt hår på nytt.

Hår utsätts för skadliga faktorer nästan varje dag. Det är värt att lägga ner lite tid på att stärka och skydda det, annars kommer ditt nästa frisörbesök sluta med att håret klipps av. Frisk hårbotten, aktiva rötter, och friskt och starkt hår. Allt detta är nu äntligen inom räckhåll.

Vad kan skada ditt hår?

Det mest sårbara håret är vått och trassligt hår. Därför är det farligt att borsta håret efter hårtvätt, att inte kamma det innan hårtvätt, och att lägga sig med blött och utsläppt hår. När det gäller att torka, platta och locka håret bör du också vara lite försiktig, för värme och för stor andel kosmetiska stylingprodukter kan göra håret uttorkat, svagt och nedtyngt. När du borstar håret bör du inte bara hålla dig till ändarna. Detta skadar nämligen topparna då du inte stimulerar hårbottens cirkulation och inte fördelar dess naturliga talg i hela håret. Att tvätta håret för ofta har ungefär samma effekt, det vill säga att håret berövas sina oljor och blir mer sårbart. Yttre faktorer i miljön kan också påverka håret negativt, och även om du inte kan kontrollera dem kan du åtminstone försöka skydda håret från dem.

Den allra största skadan beror på felaktigt valda kosmetiska produkter. Att köpa ett slumpmässigt schampo och balsam, eller kosmetiska stylingprodukter med hundratals ingredienser man inte ens kan uttala, skadar bara håret i det långa loppet. De mest effektiva hårvårdsprodukterna är anpassade till hårets struktur och har tillverkare som är medvetna om att olika hårtyper ser ut på olika sätt.

Tre håroljorna från Nanoil

STEG 1
Välj en av de tre håroljorna från Nanoil

Nanoils håroljor har tagits fram för att passa hår med olika porositeter (även kallat för mer eller mindre skador på hårets struktur). De har en tyngdlös formula och vårdar håret, ända från rötterna ner till topparna. Nanoils håroljor har en mycket positiv effekt på hårbottens skick. Kan du föreställa dig en bättre behandling?

Du kan hitta din favorit bland de tre versionerna som Nanoil erbjuder. Det finns ingen universell behandling som passar alla människors hår, men det finns tre håroljor från Nanoil som passar tre av de vanligaste hårtyperna.

> Hår med hög porositet kännetecknas av att det är mycket svagt. Den här sortens hår har ofta färgats eller blekts eller utsatts för en stor mängd behandlingar, varav vissa varit med värme och höga temperaturer. Håret är torrt, keratinstrukturen är skadad, och håret skyddas inte eftersom fibrerna är öppna. Därför blir håret skört, matt, glanslöst, strävt, och drabbas ofta av kluvna ändar och mjäll.

Den perfekta blandningen oljor har föryngrande, vårdande och skyddande egenskaper som effektivt återfuktar, stärker och lindrar irritationer i skadat hår. Om du har hår med hög porositet är det bäst om du väljer Nanoil för går med hög porositet (6 naturliga oljor och 8 andra ingredienser).

> Hår med låg porositet är teoretiskt sett det friskaste, men det är samtidigt svårt att ta hand om. Om den yttre strukturen är i gott skick kommer alla kosmetiska produkter lägga sig på ytan istället för att tränga in i stråna, vilket gör håret nästan omöjligt att styla. Det är dessutom lätt att tynga ned håret genom att använda för mycket kosmetiska produkter, eller fel produkter. Håret har nästan ingen volym, och det känns platt och tungt. Luftcirkulation blir nästan omöjligt i hårbotten, vilket gör att håret och dess rötter ofta känns oljigt och fett.

Den bästa kombinationen naturliga oljor med skyddande egenskaper kan ta hand om håret utan att tynga ned det, se till att hårbotten får rätt pH-värde, och skydda hårets känsliga struktur. om du har hår med låg porositet är det bästa alternativet för dig Nanoil för hår med låg porositet (9 naturliga oljor och 6 andra ämnen).

> Hår med mellanhög porositet är något som varannan kvinna har, och ändå är det den svåraste hårtypen att identifiera. Den här hårtypen ligger någonstans mellan låg och hög porositet, vilket innebär att håret varken är extremt skadat eller helt friskt. Fibrerna är upphöjda och vårdas inte ordentligt, håret kan bli statiskt i fuktiga klimat, och det kan vara glanslöst, lockigt och/eller gå av. Håret är svårt att tämja, är torrt i topparna och kan samtidigt ha oljiga rötter, och kan drabbas av mjäll och håravfall.

Perfekt utvalda oljor med föryngrande, skyddande och återfuktande egenskaper kan drastiskt förbättra hårets skick, stärka det, återfukta det, reparera det, och vårda det. Om du har hår med mellanhög porositet bör du välja Nanoil för hår med mellanhög porositet (6 naturliga oljor och 6 andra ämnen).

STEG 2
Använd Nanoil på regelbunden basis

Det finns ingen annan produkt som är så enkel och problemfri att använda. Många av oss är vana vid kosmetiska produkter med detaljerade instruktioner, som vi måste följa strikt för att se resultat. Nanoils håroljor har däremot en perfekt sammansättning som enbart baseras på naturliga ingredienser. Därför kan Nanoils håroljor användas på många olika sätt, inklusive att appliceras i hårbotten.

Det enda kravet är regelbundenhet. Om du påbörjar en behandling med naturliga oljor behöver du använda produkten på regelbunden basis, det vill säga vid varje hårtvätt. Däremot passar Nanoils håroljor inte bara före eller efter hårtvätt. Vilka andra möjligheter finns det? Jo, varje version av Nanoil håroljor kan användas:

– i en liten mängd i torrt eller vått hår innan hårtvätt,
– som regelbunden hårolja, även under natten,
– för att underlätta styling och minska torkningstiden,
– för att exklusivt behandla hårbotten med olja,
– för att skydda hårets känsliga toppar,
– som ett förtjusande komplement till andra produkter, t.ex. schampo,
– i liten mängd på dagtid för att ge håret en strålande glans.

Produkt: http://nanoil.se