Kokosoljan är berömd för sina hälsofördelar och oljan har flera användningsområden, bland annat inom skönhet och matlagning. Den är lämplig till stekning, gräddning, pålägg på bröd. Vidare fungerar oljan som en conditioner för hud, hår, naglar… Det har till och med visat sig vara bra att skölja munnen med kokosolja. Vilka fördelar ger detta? Läs vidare.

oil pulling med kokosolja – fördelar för tänderna

Det finns oändligt med bakterier av olika slag i munhålan. Vissa av dem är bra för människor medan andra är dåliga. Streptococcus mutans orsakar så kallat plack på tänderna och sjukdomar i tandkött och munhåla. Kokosoljan sköljer bort skadliga bakterier genom smältning, vilket gör att de försvinner från munnen. Följaktligen undviker du tandköttssjukdomar (vilka uppstår när immunförsvaret attackerar bakterierna i placken). Oil pulling med kokosolja fungerar också blekande på tänderna. Det är en naturlig konsekvens av att upplösa plack på tänderna.

oil pulling med kokosolja – fördelar för andedräkten

Dålig andedräkt är ofta ett resultat av gaser och kemikalier som produceras av bakterier i munnen. Genom att avlägsna en portion av bakterierna med kokosolja, får vi en fräschare andedräkt.

Hur gör man oil pulling med kokosolja? 

Om du vill bli kvitt plack och som konsekvens njuta av ett vitare leende och en fräsch andedräkt – välj kokosolja och skölj munnen regelbundet med det. Ta en sked med olja och skölja i 10-20 minuter, spotta ut och borsta sen tänderna. Om det är möjligt så genomför detta på tom mage och före tandborstning. Om dina ansiktsmuskler blir trötta, använd mindre olja nästa gång. Var försiktig så att du inte sväljer oljan – den måste spottas ut för att få bort bakterierna.

oil pulling med kokosolja – effekter

De första effekterna av oil pulling med kokosolja syns efter bara 10 dagar av behandling. Andedräkten blir fräschare och tänderna blir renare och vitare.