Nyårsafton ligger precis runt hörnet. Även om kostymen har valts verkar du fortfarande inte ha några idéer om din festmakeup? Du vet inte vad du ska göra för att du ska lysa? Det finns ingen anledning att oroa dig, se de bästa trenderna för nyår nedan.

Du behöver inte spendera timmar framför en spegel för att se uppseendeväckande vacker ut på nyårsafton. Det som räknas är en kreativ idé och en klokt utvalt sminkstil (alla ser inte bra ut med rökiga ögon, faktiskt).

Nyårsafton make-up – välj glitter!

I år kommer det mest populära på nyårsafton vara glitter. Det är inget ovanligt, vid varje tillfälle skulle varje kvinna skina istället för att försvinna bland tusentals ljus, fyrverkerier och smällare.

Under den här natten har de hetaste trenderna glitter, guld och silvernyanser, metalliska ögonskuggor och iriserande highlighters. Glitter, som regerar den här säsongen, återspeglas också i nyårsaftonens trender – det kommer att synas på ögonlock och naglar, men även på ögonbrynen! Metallfärgen kan erhållas med guld och silver samt med hjälp av färgglada ögonskuggor i metalliska versioner.

Toppfärger för Nyårsafton

Karnevalen är utan tvekan en mycket färgstark tid på året. Det är bra att veta vilka färger som finns på topp denna säsong. Det enklaste sättet att hitta svaret är att följa utvecklingen på nyårsafton.

Den största mångfalden är märkbar bland ögonskuggor. Make-up-artister rekommenderar att man väljer mättade nyanser av lila och rosa. Ett bra val är också vinröd, blå och lingrön. Svarta rökiga ögon den här gången bör ersättas med metallögonskuggor, till exempel nyanser av violett.

Även om ett vackert markerat öga kommer att ligga i centrum av uppmärksamheten kan färgerna också användas på läpparna.

Nyårsafton trend 1: silver eyeliner

Glitter ser vackert ut i kvällsmakeup, men bara om vi använder det i rätt mängd. För att undvika kaos kan du lägga till lite glöd i form av ett tillbehör. Årets träff kommer att vara en silver eyeliner. Det är värt att skaffa en gel eller flytande silverfodring så snart som möjligt. Hur applicerar du det? Som en klassisk eyeliner, i kombination med en svart penna eller bara applicerad på bottenlinjen.

Nyårsafton trend 2: iriserande highlighters

Markerad hud är inte en ny trend. Men för ett sådant tillfälle som nyårsafton presenteras det i en helt ny form. Den kvällen kommer det mest trendiga utseendet att innehålla den så kallade spegelglasade huden, en mycket blank yta. Vad handlar det om? Huden ser ut som om den var täckt med transparent spegelglasyr. Intrycket av våt, iriserande hud är en annan trend för årets nyårsafton.

Nyårsafton trend 3: glitter!

Denna nyårsafton domineras starkt av markerade ögon. Ögonmakeupen liknar en discoboll och ögonlocken täckta i fläckar av guld är en av de hetaste trenderna i år. Glitter används inte bara i ögonen, vi kan applicera det på läppar, kinder, naglar och hår. En intressant trend i makeup för nyårsafton är ögonbrynen markerade med en naturlig färg med glitterpartiklar applicerade ovanpå.