Modedesigners har många gånger bevisat att de inte bara är bra på att skapa kläder och accessoarer, utan att de också är bra på att göra smink. Burberry har gjort samma sak, och det var så Velvet Foundation föddes.

En sak är klar: säg Burberry så ser du genast framför dig det karaktäristiska rutiga mönstret. Motivet finns i alla kläder från detta brittiska modehus, och du kommer till och med hitta det på den kosmetika som – såklart – skapats av Burberry. Det rutiga mönstret finns på förpackningen till Velvet Foundation, och därför kan du inte missa den när du går igenom butikens hyllor i jakt på det perfekta sminket. Burberrys makeup-foundation är mer än bara en snygg förpackning, men när vi ändå pratar om utseendet: produkten placeras i en plastförpackning, där mitten täcks med en kartongbit, så en del av flaskan och märkesinskriptionen är alltid synlig. Applikatorn är i form av en pump som låter oss distribuera den jämnt. När man vrider den till höger öppnas den och när man vrider den till vänster stängs den, så att vi inte behöver oroa oss för att spilla.

Velvet Foundation från Burberry finns i tio olika nyanser beigea och bruna färger. Denna makeup-foundation täcker skönhetsfel och jämnar ut hudtoner. Dessutom erbjuder produkten en matt yta vilket för att du inte behöver applicera transparent puder. För oljig och blandad hy kan det dock vara bra att göra det ändå, eftersom huden annars får en glansig yta snabbare. Ett tryck på pumpen ger tillräckligt för att täcka hela ansiktet med foundation. Använd fingertopparna för att massera in foundation i ansiktet. Du kan även använda en svamp eller en platt sminkborste.

Velvet Foundation från Burberry innehåller inga oljiga substanser, den är alltså en så kallad oljefri blandning. Den består av extrakt från vilda rosor som återfuktar, ger en diskret soft, och en lätthet och bekvämlighet som inte bara präglar appliceringen, utan också användningen under dagen. Med andra ord gör den lätta konsistensen att man knappt känner sminket i ansiktet.

En flaska Velvet Foundation innehåller 30 ml, och du bör skaka flaskan innan du använder produkten.