Modedesigners har nyligen börjat skapa egna kosmetiska kollektioner. Vi ser till exempel ett överflöd av parfymer från olika skådespelerskor, schampon med modellers uttalade stöd, och nu kan vi även köpa Luminous Silk Foundation från Giorgio Armani. Låt oss undersöka huruvida den här trenden medför något positivt.

Till att börja med: vad är egentligen Luminous Silk Foundation från Giorgio Armani? Det är en kosmetisk produkt med mål att framhäva, jämna ut hudtoner, och ge ett mjukt och jämnt utseende. Produkten innehåller många ljusgivande pigment som reflekterar ljus, ger dig en strålning, och gör utseendet sötare och hälsosammare. Tack vare den lätta konsistensen är produkten lätt att applicera och lämnar inga fläckar eller kanter. I slutet av dagen kan du dock märka att produkten försvunnit från vissa delar av ansiktet. Produkten kan dessutom bli mörkare eller ändra färg efter en lång dag.

Luminous Silk Foundation från Giorgio Armani bör appliceras med en sminkborste från samma designer. Generellt sett bör man applicera denna foundation med en platt och relativt stor sminkborste. Tack vare den här sortens borste är det lättare att prägla ansiktet med en foundation.

Luminous Silk Foundation finns i över 20 nyanser! Har någon överdrivit? Nej, faktiskt inte. Ju fler nyanser, desto lättare är det att hitta den som matchar vår hudton. På grund av detta låter Armani oss välja mellan beigea, bruna, écru, och många fler nyanser. Hur väljer man den bästa nyansen? Oftast provar man bara lite på handleden, men det är ett misstag! Det är ju ansiktet som ska täckas av produkten, inte händerna. Du bör därför prova nyansen på kinderna eller käkbenet.

För att vara en berömd modedesigner är flaskan ganska ordinär. En svart topp och en transparent förpackning är inget som får oss att gapa av häpnad. Dock är utformningen på Luminous Silk Foundation genial: det är en pump! På bara ett enda tag får vi rätt mängd kosmetiska för att applicera ett lager foundation. Det är dock omöjligt att få upp resterna eftersom de håller sig i botten av förpackningen.