Sommaren är inte lång borta, och vi tänker mer och mer på att sola och bada vid havet. Att sola är bra för oss, så länge vi gör det på ett smart sätt. Därför måste vi påminna om att skydda er ordentligt från solen. Sun Protect 50+ från Pharmaceris är definitivt något som kan hjälpa oss med den här utmaningen.


Precis som det alltid har hetat: ”lagom är bäst”. Detta gäller definitivt solande. En människa behöver solens strålar för att kunna producera D-vitamin, som är nödvändigt för att skelettet och huden ska fungera ordentligt. Den optimala doseringen av sol för en människa uppskattas till en halvtimme per dag. Det är också viktigt att du bara solar på vissa timmar. Kom ihåg att ju längre du är utomhus, desto mer kan det vara för din hälsa. Att solbada i flera timmar kan resultera i uttorkning, pigmentförändringar, eller till och med brännskador och hudcancer. Så vad bör man göra för att kombinera säkert solbadande med flera timmars exponering för solen? Svaret är lätt. Använd rätt solkräm.

Pharmaceris har skapat Hydro-Lipid and Protective Face Cream Sun Protect 50+. Denna kosmetika rekommenderas till båda vuxna och barn, men man får inte använda produkten på barn under 6 månaders ålder. Produkten har en hög halt solskyddsfiler, SPF 50+. Krämen rekommenderas särskilt till de som har känslig och problematisk hud i ansiktet. Målet är att förhindra att solbränna, uttorkning och missfärgningar uppstår. En bra sak med denna produkt från Pharmaceris är att den kan användas även av personer som genomgått olika dermatologiska behandlingar.

Hur fungerar Pharmaceris kräm 50+? Produkten reflekterar solstrålar tack vare UVA- och UVB-filter som inkluderats i sammansättningen. De höga filtren är dock inte de enda komponenterna som arbetar, andra ingredienser spelar också stora roller. Titandioxid skyddar till exempel ansiktet från ett föråldrat utseende, och förhindrar rynkor och solmärken. Sheasmör lindrar irritationer och vårdar huden. Krämen orsakar inga allergiska reaktioner, är hypoallergen, och är snäll mot huden. Sun Protect 50+ innehåller inga färgämnen eller dofter.

Pharmaceris kräm ska baddas in i ansiktet cirka 30 minuter innan exponering för sol. Du bör återapplicera krämen varannan till var tredje timme, och efter varje gång du badat. Hydro-Lipid and Protective Face Cream Sun Protect 50+ har också andra stora fördelar! Till att börja med absorberas den enkelt. Den bildar inga vita fläckar. Huden täcks inte av kanter och oljiga lager. En tub av denna produkt från Pharmaceris innehåller 50 ml Sun Protect 50+-kräm.