Éclat Matissime foundation från Givenchy är rätt bra när det gäller att få en mattande effekt. Produkten karaktäriseras av sin lösning, som inte leder till uttorkning men som samtidigt reducerar talgproduktionen ordentligt. Den matta effekten varar länge och du får ett ljusare, mer framhävt utseende. Denna foundation består av zink, som tar hand om huden och motverkar bildning av akne. Éclat Matissime kännetecknas även av ingefära och kanel, som kan krympa porer och främja blodcirkulationen. Denna produkt från Givenchy har dessutom SPF 20, vilket skyddar ansiktet från rynkor och pigmentförändringar på grund av solen.

Éclat Matissime finns i åtta olika färger: Porcelain, Shell, Sand, Beige, Honey, Gold, Ginger och Amber. Det finns alltså många nyanser som kan matcha din hudton. När du har applicerat produkten anpassar den sig själv till din färg och bildar inga fläckar, kanter eller andra jobbiga effekter. När det gäller att täcka skönhetsfel är produkten bra för att hantera missfärgningar, men riktigt mörka fläckar kan fortfarande synas. Slutresultatet som uppnås med Éclat Matissime är en naturlig och matt look.

Förpackningen för denna foundation från Givenchy är faktiskt ganska innovativ. Produkten ligger I ett svart fodral. Den övre plastbiten måste tas bort för att du ska kunna nå en liten flaska med en pump. Flaskan innehåller 30 ml. Trots den vattniga konsistensen är det lätt att applicera produkten och distribuera den över ansiktet med hjälp av en sminkborste eller en svamp. En annan bra sak är att denna foundation från Givenchy kan användas oavsett säsong. Den uppfyller sitt uppdrag lika bra på både sommaren och vintern.

Tillverkaren rekommenderar även att man använder de kompletterande produkterna från Givenchy. Tack vare lite extra kosmetika kommer våra sminkningar att vara mycket vackrare. Dessa produkter inkluderar bland annat ett matt, kompakt puder, en concealer, och ett pressat puder som finns i fyra nyanser.