När man köper en makeup-foundation hoppas man på att hitta en speciell produkt som täcker alla skönhetsfel, räcker länge, och får vårt ansikte att se riktigt fint ut. Tyvärr heter det ju att hoppet är det sista som lämnar en, och det heter så av en anledning. Bara en del av allt tillverkarna lovar brukar vara sant. Gäller det även makeup-foundation från Estee Lauder, Double Wear Stay–in–Place

Tillverkaren menar att denna foundation håller i upp till 15 timmar. Detta är särskilt bra för den som behöver jobba långa dagar, eller kvinnor som av annan anledning behöver se bra ut under en stor del av dagen. Denna foundation ska även se ut som en andra hud, ge en fräsch look, och naturliga effekter. Den ändrar inte färg, blir inte till fläckar eller kanter, och påverkar inte kläderna (såvida vi inte torkar av ansiktet med blusen, förstås). Den ska ha en långlivad effekt och vara bekväm att använda. Enligt tillverkaren ger det makeup en matt yta. En annan stor fördel med Double Wear Stay–in–Place är dess sammansättning, eftersom den inte innehåller oljiga substanser. Som ett resultat av detta täpper denna foundation från Estee Lauder inte till porterna. Produkten har självklart testats av dermatologer. På grund av detta är den sista viktiga informationen relevant för de som har oljig eller blandad hy. Sådana kvinnor behöver dock fortfarande använda matt, transparent puder.

Hur applicerar man Double Wear Stay–in–Place foundation från Estee Lauder? På morgonen applicerar vi en återfuktande kräm eller annan kräm, som vi använder för omvårdnad av huden. Efter det applicerar vi en makeup-bas. Tack vare den här produkten kommer vår foundation från Estee Lauder att hålla bättre. Double Wear Stay–in–Place ska masseras in i huden eller appliceras med en platt sminkborste. I slutet bör alla skönhetsfel täckas över med en spetsig concealerborste, som bör kombineras med vår foundation med hjälp av en smal borste eller ett finger.

Makeup-foundationen finns i en transparent flaska och har en gyllene kork. Tack vare den färglösa flaskan kan vi se hur mycket vi har kvar. Det är dock synd att denna foundation från Estee Lauder inte kommer med en smidig applikator eller en annan liknande. När vi vill använda den måste vi hälla ut den i handflatan, vilket leder till ett onödigt slösande med produkten. En flaska innehåller 30 ml. Om man vill köpa Double Wear Stay–in–Place kan man välja mellan 30 olika nyanser. Några av dessa är: Pure Beige, Bone, Pale Almond and Sand och Ecru. Dess konsistens är halvflytande, och på grund av det är produkten lätt att applicera på huden.