Matchande makeup, i synnerhet ögonskuggor, med ögonfärg kan vara svårt och besvärligt. Om dina ögon är bruna och du är osäker på vilka nyanser du ska välja, fortsätt läsa artikeln. Här kommer du att hitta några användbara knep och sminkinspiration.

Vilken ögonmakeup passar bruna ögon bäst?

Det verkar som om kvinnor med brun irisfärg har det bredaste utbudet av möjligheter när det gäller ögonskuggans färgval. Nästan alla nyanser matchar dem. Om dina ögon är bruna, kan du helt enkelt matcha ögonskuggefärgen till den klädsel du har på dig.

Men när det gäller bruna ögon finns det en mycket viktig faktor som bestämmer valet av nyanser som kan appliceras på ögonlocken. Nämligen: Du måste identifiera nyansen av dina ögon. För att klargöra, om dina ögon är hasselnötsfärgade, eller när du känner igen värmetoner i din iris, ska ögonmakeupen du ska applicera också vara varm. Om du ser ganska mörk, choklad eller kalla reflexer – ska ögonskuggorna också hållas i kalla färger.

Brun ögonmakeup. Tonen i hudfärgen

En annan determinant som påverkar den slutliga ögonmakeupen är tonen på din hudfärg. Ta reda på om din ansiktshud är ganska cool i ton eller varm och välj matchande ögonskuggor. För att förtydliga, varm, olivkomplex går med varma färger, guld, beige, persika-liknande nyanser, oliv och vanilj. Kall hud kommer att se bättre ut med blå, mörkblå, mörka bronzer och lila nyanser.

Båda hudtyperna ser bra ut med nakna nyanser.

Brun ögonmakeup. Ögonfransar

Ögonfransar på brunögda kvinnor är ofta mörka av sin natur, så det är bättre att inte belägga dem med brun mascara eftersom skuggan av ögonfransarna kommer att blekna in i iris. Som ett resultat kommer ögonfransar inte att förbättras alls. Av den anledningen är det bäst att välja den tidlösa klassiker, som är en svart mascara.

Om du tycker om att lägga till lite extravaganza i ditt utseende, kan du välja en annan (fortfarande mörk) nyans av en mascara. Du kan till exempel testa mörkgrön, mörkblå eller mörkviolett mascara. I grund och botten ska en blå mascara som har en fin skugga (cornflower) också se bra ut som en komponent i brun ögonmakeup. Det enda villkoret här är att denna blå färg måste vara välpigmenterad.

Daglig brun ögonsminkning. Vilka färger ska man välja?

Denna ögonmakeup ser bäst ut om du använder neutrala ögonskuggor. Också, alla matta nyanser eller nyanser med subtil, satin finish kommer också att fungera. Ljusa mousserande pärlnyanser är mer lämpade för kvällen, men om du är ett fan av denna typ av nyanser, kan du använda dem, men ändå i knappa. Bara för att accentuera ögonlocket noggrant. Till exempel kan du använda en fin beige pärlskugga för att applicera den på ögans inre hörn.

Dessutom, förutom fina och mörka bronser (som matchar antingen en kall eller varm hudton) kan du leka med grå, mörkblå eller gröna nyanser för daglig bruna ögonmakeup.

Daglig brunt ögonsmink. Hur applicerar du det?

Här är en idé för daglig brun ögonmakeup:

  1. Applicera en ögonskuggeprimer. Tack vare detta kommer du att förlänga livslängden för ögonskuggorna.
  2. Applicera en mycket lätt, matt vaniljskugga strax ovanför pannbågen. Du kan också applicera den på ögonets inre hörn för att förbättra ditt utseende.
  3. Täck ditt mobila ögonlock med en ljusbrun färg (när din iris är rättvis, honungskalad) eller mörkbrun (om din iris är mörk, chokladskuggad). Du kan använda skuggan bara på det mobila ögonlocket, eller höja subtly ovanför veckområdet. För att göra det, applicera det på vecket från mer eller mindre 2/3 av hela vecket (det yttre hörnet av ögat). Tack vare detta kommer du att uppnå kattens ögaeffekt.
  4. Nå för en ögonpenna vilken färg är en ton mörkare än den skugga som appliceras på ögonlocket. Rita en linje vid lashbasen och försök att blanda den delikat (du kan använda en Q-tip). Du kan också göra detsamma till det nedre ögonlocket. Om du vill förbättra ögonen ännu mer, kan du applicera en ögonskugga av liknande färg.
  5. Belägga dina fransar med en svart mascara exakt. Om du vill göra din makeup exceptionell, kan du nå en mascara av någon annan mörk färg.

Brun ögonmakeup på kvällen. Hur applicerar du det?

Basen för ögonmakeup kan vara den ovan beskrivna dagliga versionen av ögonmakeup. Denna typ av smink kan förbättras om du väljer andra nyanser av ögonpenna eller accentuera det yttre hörnet av ögat med nyanser av djärva färger som violer, azurblå nyanser, grå i kombination med pärlnyanser eller den här säsongens trendiga metalliska nyanser. När du applicerar ögonmakeup på kvällen, kan du också markera bryggbågen och ögonets inre hörn med pärliga, glittrande nyanser som ger intensiv effekt.

Tänk dock på att den mer intensiva ögonmakeupen du tillämpar, bör det mindre mättade läppstiftet användas. När du gör tung ögonmakeup som rökig öga, välj ljusa nyanser av läppstift som liknar din naturliga läppfärg. Matt eller satin läppstift verkar vara ett perfekt val här.