Visste du att ett frisörbesök inte alltid går ut på att trimma, färga eller styla håret? Numera väljer många kvinnor att genomgå reparerande och stärkande behandlingar hos proffsen. Läs vidare för att ta reda på vilka de mest populära och effektiva hårbehandlingarna på salong är!

I många fall ger en hemmagjord behandling inte det önskvärda resultatet. Balsam, masker och olja fungerar bra när de används på regelbunden basis, men man måste ha tålamod eftersom resultatet tar ett tag att visa sig. Ju svagare och ju mer skadat håret är, desto längre tid tar det att förbättras. Därför kan det vara bra att genomgå en professionell hårbehandling istället. Kanske blir en av dem en sensationell lösning på alla dina problem!

DE 8 BÄSTA, MEST PROFESSIONELLA HÅRVÅRDSBEHANDLINGARNA

1. Trikologisk rengörande skrubb för hårbotten

För att motverka mjäll och uttunning bör du med jämna mellanrum rengöra hårbotten ordentligt. Många personer vet inte detta, men faktum är att en vanlig hårtvätt inte räcker. Kosmetiska rester, olja, döda hudceller och talg skapar tillsammans ett ogenomträngligt lager som bara kan tvättas bort med en trikologisk rengörande skrubb. Du kan göra en sådan hemma genom att kombinera en naturlig olja med exfolierande partiklar (t.ex. socker, salt eller hallonfrön). Att utföra behandlingen på salong går dock mycket snabbare och ger ett mycket bättre resultat, eftersom behandlingen där genomförs med ultraljud.

2. Plattare behandling med keratin

Det här är en väl bevarad hemlighet, men den är inte mindre sann för det. Att göra håret plattare med keratin syftar främst till att reparera håret. Det faktum att håret blir rakt och silkeslent är bara en bieffekt. Skadorna i håret repareras när du förser det med keratin, ett protein som är en nödvändig del av hårets struktur. Om vi ska titta på de mest professionella hårbehandlingarna bör vi ta med just den här behandlingen, som är en av de absolut vanligaste på salonger.

3. Mesoterapi för hårbotten

Denna behandling rekommenderas ofta av frisörer och kan utföras på olika sätt. Du kan välja på en nålfri lösning (där lösningen förs in i huden med hjälp av elektricitet), mikronålar (där en särskild roller används) eller nålar (där man injicerar näringsämnena). Oavsett vad du väljer kommer den professionella hårbehandlingen resultera i att håret växer snabbare och att håravfall motverkas. Du återställer även hårbottens naturliga, biologiska balans.

4. Mesoterapi med syre

Detta kallas även för syreterapi, och har en del gemensamt med ovan nämnda mesoterapi. Ett särskilt näringsämne förs in i hårets folliklar med hjälp av en yttre faktor, i det här fallet koncentrerat syre. Eftersom vi använder syre istället för en mikrodoft får hårbotten ta del av dubbla fördelar: näringsämnen och syre. Det här är ett bra sätt att främja hårets tillväxt samtidigt som man motverkar många problem, till exempel seborré, mjäll och hornbildning.

5. Infraröd ultraljudsbehandling

På en bra salong kan man reparera håret med hjälp av infrarött ljus och ultraljud, vilka riktas mot dig med hjälp av en manick som påminner lite om en plattång. En vanlig plattång använder ju höga temperaturer, men vid en professionell hårbehandling använder man svalt ultraljud och infrarött ljus. Detta är ett mycket säkrare alternativ. Den här behandlingen passar dig med svagt hår som behöver stärkas. Verktyget påskyndar absorbering av den vårdande produkt som frisören applicerat, och får den att verka mer intensivt.

6. Darsonvalbehandling

Vi har redan gått igenom infrarött ljus, ultraljud och värme. Varför inte använda stimulerande elektricitet också? Vi pratar om den professionella hårbehandlingen darsonval. Att behandla håret med elektricitet kanske låter oroande, men det är värt att ge behandlingen ett försök om du vill rengöra hårbotten, motverka svamp och bakterier som orsakar mjäll, och bota inflammationer i hårbotten. Det här är en säker, smärtfri och icke-invasiv metod.

7. LED-behandling

LED-ljus erbjuder också en rad värdefulla egenskaper vad gäller hårvård. När vi ser till professionella hårbehandlingar är LED-ljus fortfarande ganska innovativt, men alltfler kvinnor väljer det. Behandlingen har många fördelar: den är smärtfri, icke-invasiv, lätt att genomgå, och mycket avslappnande. Den kan utföras som en separat hårbehandling i syfte att stimulera hårbottens blodcirkulation samt stärka håret och ge nytt liv, eller i kombination med andra behandlingar för att förbättra deras resultat.

8. Botox för håret

När vi går igenom de åtta bästa hårbehandlingarna kan vi naturligtvis inte glömma botox. Till att börja med vill vi lugna alla de som förknippar botox med botulinum toxin, det vill säga produkten som sprutas in i huden för att få bort rynkor. Botox för håret är något helt annat. Det är en vårdande och icke-invasiv behandling som förser håret med koncentrerade näringsämnen. Det är som ett slags serum med naturliga vitaminer, mineraler och näringsämnen. Med andra ord är det en reparerande boost snarare än något annat!