Den här produkten täcker inte bara över mindre smickrande delar, den fungerar även som kamouflage. Vad det är? Det är HD-foundation från Make Up Forever, förstås, som ger oss det osynliga lagret. Vi har till och med en 2-i-1-produkt: den kamouflerar pigment, rynkor och vener, och ger dig samtidigt en ”makeup no makeup”-effekt.

HD-foundation täcker mindre skönhetsfel, mjukar upp huden och gör hudtonen mer neutral. Produkten ger en transparent yta, vilket betyder att produkten blandas med hudtonen och därför blir osynlig och okännbar. Med andra ord: du får en ”makeup no makeup”-effekt. HD-foundation absorberar överflödigt talg, är bra på att matta huden, och täcker små skönhetsfel. En annan fördel är att produkten varar längre och är effektiv (en förpackning innehåller 35 ml). Det är viktigt att veta att HD-foundation inte täpper till porerna, inte torkar ut huden, och är en hypoallergen produkt. HD-foundation har dock några nackdelar. Om du har oljig hud behöver du avsluta din sminkning med mattande pulver, och dessutom något mycket osmidigt: du behöver upprepa processen ett par gånger under dagen. Om du använder produkten på en daglig basis kommer den torka ut huden och på grund av det kommer produkten inte verka lika bra som i början. En annan nackdel är att produkten kan ändra färg under dagen.

Lite information om de fysiska aspekterna av sminket. HD-foundation från Make Up Forever kommer i en transparent flaska med en pump. Den här sortens behållare låter oss få exakt den mängd kosmetika som är perfekt för att kunna räcka till ansiktet med bara en applicering. Vi vill ju inte bära en hel ansiktsmask! HD-foundation finns i flera nyanser, till exempel rosa porslin, elfenben, öken, mandel, vanilj, gyllene honung, brunt och kaffe. Eftersom HD-foundation finns i så många färger är det bra att välja den färg som passar dig bäst. Hur man gör det? Prova ett par olika nyanser och titta noggrant. Den nyans som löses upp och matchar din egen hud är förstås den rätta för dig. Slutligen är det värt att nämna att den nyans du väljer bör vara lite ljusare än din egen hud.