Modetrender kommer och går, så mycket vet vi. Spana in trenderna som kommer vara heta under våren och sommaren 2015.

Färgglada linjer på ögonlocken

Det här året är neonlinjer på de övre ögonlocken trendiga. Det här är ett svar på de starka färger på ögonskugga som makeup-artister ofta använder, särskilt på modevisningar. Den här sortens linjer kan appliceras med en eyeliner, särskilt en matt sådan, även om eyelinerns tjocklek inte måste vara exakt. Du kan också fästa färdiga linjer på ögonlocken.

Naturliga ögonbryn

Ögonbryn formar en slags ram för ögonen. De kan också få ansiktet att se smalare ut, eller bara framhäva dina öppna ögon. Den här säsongen är frodiga och lite ruffiga ögonbryn på modet. För att framhäva ögonbrynens form och färg råder vi dig att använda särskilda borstar eller kosmetika. När man stylar ögonbryn kan det vara bra att använda följande produkter: gel, borstar, pincetter, ögonbrynsskugga, och ögonskugga.

Eyeliner på de nedre ögonlocken

Tjock, intensiv och färgglad eyeliner på det nedre ögonlocket är en annan makeup-trend för den här våren/sommaren. Linjen bör målas från det inre hörnet av det övre ögonlocket för att skapa ett så kallat hörn. Sedan bör linjen avslutas på det inre hörnet av det lägre ögonlocket. Det är viktigt att den övre och den nedre linjen är i samma färg.

Lila ögonskugga

Alla vill vara moderiktiga, men alla passar inte i lila ögonskugga. Bara personer med gröna ögon ser bra ut med den här färgen på sina ögonlock. Du kan använda alla lila nyanser. Applicera det på de nedre och övre ögonlocken enligt tidigare instruktioner.

Godisläppar

Våren och sommaren 2015 bör präglas av färgglada, delikata och saftiga läppar. Applicera läppglans eller läppstift i rosa, orange eller korall. Du kan runda av det hela med färglöst läppglans eller bara låta läpparna vara matta.

Makeup, No makeup

Att se fräsch och naturlig ut kommer vara en stor trend under 2015. Makeup, no makeup innebär att kunna applicera foundation och puder på ett så skickligt sätt att man lyckas täcka över de mörka ringarna under ögonen eller eventuella fläckar, samtidigt som man framhäver de mest attraktiva delarna av en kvinnas ansikte. Du kan använda highlighter på kinderna, tinningarna, hakan och under ögonbrynen. Å andra sidan är det inte bra att använda för mycket matt eller transparent foundation.