Plattning, föning, lockning… dessa populära stylingtekniker ärtrots att de hjälper dig att få till dina drömfrisyrer—extremt skadliga för håret. Höga temperaturer torkar ut håret och ger dig sprött, svagt och kluvet hår. Finns det något man kan göra för att undvika de negativa effekterna från stylingverktyg? Som tur är finns det en särskild typ av vårdprodukt som räddar håret från trassel och värmeskador. Du behöver inte ge upp dina drömfrisyrer! Du kan skapa fantastiska blowouts utan att orsaka några skador på håret. Tricket är att alltid ha en flaska värmeskydd nära till hands.

Vad är ett värmeskydd?

Precis som namnet antyder skyddar värmeskydd håret mot—ofta oåterkalleliga—skador som orsakas av höga temperaturer. Med hjälp termiska skyddspray kan du till och med förbättra utseendet och skicket på dina hårstrån. Och det slutar inte där – ett bra värmeskydd kan dessutom öka lyster och ge näring åt håret.

När du lyckats hitta rätt värmeskydd för dig borde du alltid använda det före du använder värme på håret, även hårfön. Och applicering av dessa produkter är varken svår eller tidskrävande. För att hålla håret säkert och förhindra uttorkning, använd värmeskyddet genom att spraya det över hela håret—använd inte för mycket dock. Processen tar bara några sekunder och ger enorma fördelar!

Nedan hittar du en lista över de bästa värmeskyddsprayerna som kvinnor över hela världen använder dagligen. Välj en av dem och förhindra värmeskador.

1. Nanoil Heat Protectant Spray

Storlek → 200 ml

Denna värmeskyddspray används både i hem och i frisörsalonger. Nanoil har tillverkat en lätt spray som erbjuder effektivt värmeskydd oavsett hårtyp. Den är dessutom utformad för att återfukta och förhindra mekaniska skador, en egenskap som gör produkten till en multitasker. När du sprayar håret med Nanoil Heat Protectant Spray kan du använda de högsta temperaturerna på dina verktyg för att få till fantastiska frisyrer—produkten skyddar håret i temperaturer upp till hela 220°C. Naturliga silkesproteiner och vitamin E är två ingredienser som ökar hårets resistensförmåga mot skadliga miljöer och när du använder värmeverktyg. Receptet konditionerar hårstråna och etablerar och bevarar ett snyggt utseende på håret oavsett hur ofta du använder hårfön eller plattång.

Produkt-webbplats: www.nanoil.se

2. Davines Melu Hair Shield

Storlek → 250 ml

Hög kvalitet kombinerat med effektivt värmeskydd—så beskriver vi Melu Hair Shield av Davines. Trots att du behöver spendera lite mer för denna produkt, är den värd det eftersom effekterna och skyddsnivån verkligen är spektakulära. När du sprayar håret med den kan du vara säker på att håret är i goda händer. Håret blir motståndskraftigt mot höga temperaturer och de destruktiva effekterna av plattång, locktång, hårfön och solen. Davines Melu Hair Shield rekommenderas framförallt för långt och skadat hår. Hydrolyserat keratin ansvarar för att återkalla mekaniska skador och värmeskador. Alla näringsämnen penetrerar på djupet och reparerar slitningar samt bevarar hårets hälsa.

3. Sisley La Creme 230

Storlek → 150 ml

Detta är definitivt inte den billigaste värmeskyddsprodukten du kan skaffa, men absolut en som är värd att ha—om du har råd, givetvis. Den fungerar utmärkt även på extremt skadat, torrt och matt hår. Men personer med oljig/fet hårbotten bör vara försiktiga med Sisley La Creme 230 för att inte få en platt frisyr. Andra hårtyper passar bra dock. När det kommer till användning ska värmeskyddet spridas ut över fuktigt hår före föning. Detta ger håret värme- och skadeskydd. Sisley La Complex 230 har dessutom en oljeblandning som främjar lent, starkt hår med lyster. Frissighet och statiskt hår hanteras också. Effekterna syns efter en enda användning.

4. Moroccanoil Protect Spray

Storlek → 225 ml

Ännu ett underbart värmeskydd för håret som utformats för att hindra håret från att brännas. Återigen, de som har oljigt hår bör vara försiktiga med Moroccanoil Protect Spray. Den feta formulan riskerar att tynga ned håret, vilket kan leda till volymlösa frisyrer. Arganolja och pantenol har inkorporerats i produkten och fungerar bäst på torrt, sprött och skadat hår. Precis som alla andra värmeskydd, garanterar denna produkt från Moroccanoil att håret inte skadas av värmestylingverktyg eller ofördelaktiga väderförhållanden. Intressant nog sägs den även hjälpa dig att styla håret och gör håret studsigt och mjukt. Detta är ett fantastiskt värmeskydd, men passar inte allas ekonomiska situation.

5. Monat Studio One

Storlek → 134 ml

Monat Studio One finns hos de flesta frisörer och skönhetssalonger. Innebär detta att detta är en professionell produkt? Visst, men detta är inte det enda skälet till att vanliga kunder sällan köper produkten. Trots att Monat Studio One är en fantastisk heat protectant, kostar den mycket. Men om du inte är rädd för att spendera lite mer kommer du bli överraskad över hur bra denna produkt faktiskt är. Hydrolyserade växtbaserade proteiner skyddar håret mot höga temperaturer. Ett algextrakt förhindrar att hårfibren brister. Ärtextrakt motverkar mekaniska skador. Produkten gör håret lent och mjukt. Färgat hår skyddas dessutom mot att blekna. Och sist men inte minst – detta är en veganvänlig produkt.